17. juuni 2015

Suvelood: Pärnu suvi, linetantsufestival ja Singer Vinger!

Nii kaua peab seda Eesti suve ootama aga Pärnu suvi tuleb igal aastal. Ikka linetantsufestivaliga nii nagu 14 aastat järjest. Kaie Seger korraldab ja meie oleme kohal. Sel ja eelisel aastal tulin asutuse suvepäevadelt ja jõudsin kohale Arko abiga alles laupäeva õhtuks. Ööbisime sel aastal Wasa hotellis ja saime kõhud õhtul ja hommikul täis. See Wasa hotell oli tuttav, sest samas invatoas olime öömajal ka 2007.aastal. Tol korral kandis maja nime Sõpruse tervise spa. Nüüd oli hoone läbinud uuendus- ja värskenduskuuri. Vedasime lahku olnud voodid kokku, imestasin, et tuba nii kitsas, olgugi, et sang on seinas, kuid telefon aknalaual, rõduni ei pääse aga meid see ei seganud. Magada sai ja pesta ka. Hommikul tegin voodid jälle lahku. 
Liikusime siis 6se seltskonnaga kahe auto vahendusel Pärnu ranna ja Nooruse maja vahet. Sai tantsida, bändi kuulata ja tule paistel soojendada ning esinemist vaadata ja lihtsalt jutustada, olla. Tore on omada selliseid lahedaid sõbrannasid ja tantsusõpru. Õhtul jäi aega isegi nii paljukest, et käisime Pärnu rannas jalutamas ja onu Raimondi põlvi katsumas. Hr Valgre põlved olid endiselt külmad. Laupäeva õhtul oli Kuursaali laval esinejaks vana ja hea Singer Vinger. Teenindus oli nii võrd aeglane, menüü nii pisikeses kirjas, et Arko loobus kissitamast hämaras ruumis, kuid pimedad on kõigega harjunud ja nii me seal menüüd lugesime, kes prilliga, kes ilma. Arko naeris, et Ults zuumib prillidega teksti. Aga tellimuste andmisel selgus, et kõik kartulikoored olid Pärnus nädalavahetuseks ära söödud ja pidime leppima küüslauguleibade ja õllega. Kohal oli täismaja. Kaie rääkis, et ansambli Mustsõstraõied ei pääsenudki löögile aga meie läksime varem ja saime keset kuursaali laua taha istuma. Otse loomulikult oli meiesuguseid noori 45+ inimesi seal palju kohal. Esitlusele tulid lisaks soovilugudele ka "Jää jumalaga puberteet!", "Noored on hukkas" ning "Sa ära ära jahtu" .... Kõik lood 80te keskpaigast kanti ette ja me tõepoolest tundsime ennast pea 30 aastat noorematena. Ilm oli ka sel aastal normaalne, kuid tundus, et linetantsu rahvast oli vähevõitu. Eks siis läheme Nõmmele Kaie juurde järeltundidesse, et mitte tantsusamme ära unustada. Seniks ootame taas sooja suve ja loodame, et tuuled on vähem tugevamad, kui on siiani olnud. Pärnus on suvi!




 


  

 



 








Suvelood: rabas, parvematkal ja villavabrikus

Ilm on nagu on aga seda väikest päikest ja suvesooja saab toredalt ja tegusalt ära kasutada. Käisime suvepäevadel. Alustasime parve peal sisseseadmisega, sellele järgnes rappa minek ja räätsadega kiir ellujäämisõpetus matkajuht Toomaselt, kes osales ka selles poliitikute telesaates. Matk looduses mööda laudteed rabasse. Oli huvitav kogemus ja ma eiteadnudki, et need kollased lestad nii rasked on, kuid õnneks anti kätte ka kepp, millega tasakaalu hoida. Nii me seal Jalase maastikualal ringi tatsasime, maa vetrus jalgade all ja vesi lirtsus soos iga sammuga aga me muutusime aina osavamaks. Need, kes räätsadega käia ei sooviinud, tegid pisikese jalutuskäigu mööda kitsast laudteed. Kurb on see, et sinna ratastooliga ei pääse aga kahel jalal soovitan küll minna. Rabaõhk on nii värske, kägu kukkus ja linnud laulsid, vesi sillerdas ja meie aina tatsasime karjas mööda tühja välja. Peale matka sain ma tunda neid lihaseid, mis tavaliselt tunda ei anna... 
Pärast olime veidike väsinud aga õnnelikud ja õhtusöök maitses hästi. 
Õhtul käisime veel Kabala villaveskis, kus saime näha kuidas pestud villast saab villaveskis Raplamaal Raikküla vallas üle 100-aasta vanuste masinate abil lõng. Töökorras on villahunt, eelkraas-, vatt-, heide-ja ketrusemasin. Kabalas saad lasta oma villast lönga kedrata, heiet ja villavatti teha. Nende poolt kedratud lõng on sobilik käsitsi kudumiseks. Oli tore seda nn vanaema asemel masinate tööd näha ja villa katsuda. Uni oli parve peal hea aga saun oli veel mõnusam ja saunalavalt vette kastes ma taas kord oma selja ära nikastasin. Ärge arvake, et ma peakat hüppasin (ma ei oska vettehüppeid sooritada), vaid vihtumine ja magus uni leevendas veidike seda valu. Tantsu sai ka löödud ja mõnusalt aega veedetud. Seltskond oli tore ja muretu.

 



















 













  









Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...