20. juuli 2009

Ratastooli võistlus Tallinna Vanalinna Päevadel

31.mail korraldasime ratastoolisõidu võidusõitu. Üritus läks igati korda tänu Tallinna Kesklinna Valitsuse toetusele ja Egle Elleri poolsele korralduslikule abile. Osalejaid oli 25 ringis, esinejad ja diplomid, meened said üle antud. Tallink pani välja reisid Soome ja Rootsi. Ettevalmistused ja koostöö sai alguse juba talvel aga projekti esitasime mitmesse kohta, sest Tallinna Spordi- ja Noorsooameti MTÜ-dele rahade eraldamise komisjonilt saime mai alguses vastuse, et ratastoolis võidusõit on meelelahutus ja pole sport. Noo tule taevas appi! Isegi maratone korraldatakse, olümpiast rääkimata. Aga jah kohtumisel spordiameti juhtkonnaga sai suu puhtaks räägitud ja murest räägitud. Eks jookseks paljudki liikumispuuudega inimesed aga kui pole tervist ja ei suuda ega jaksa siis jääbki üle invasport.

Eks masu ajal on kõikidel raha vähe ja eks oli see ka otseseks väljakutseks minule uude Tallinna Invaspordiühingu juhatusse kandideerimisest. Nüüdsest siis olen minagi selle mittetulundusühingu juhatuse liige ja teen ka vabatahtlikuna selle organisatsiooni raamatupidamist. Üks algatus oli ka invaspordiühingule blogi tegemine koos Arko Vooluga.
Blogi leiad siit:
http://tallinnainvaspordiyhing.blogspot.com/

Pilte näed siit:
http://pilt.delfi.ee/album/126621/

Üritusest juttu oli järgneval fitness.ee lehel:
Ratastooli võistlus Tallinna Vanalinna Päevade raames
Taaselustatakse traditsioon korraldada Vanalinna Päevade raames ratastooli võistlus
Üritus toimub pühapäeval, 31.mail 2009 kella 11.00–15.00 Toompargis (Shnelli tiigi ääres). Võistluste algus kell 12.00.
Registreerimine võistlustele kella 10.45 - 11.45.

Võisteldakse individuaalselt:
a) tavaliste ratastoolide kasutajad (mehed, naised ja lapsed)
b) elektriliste ratastoolide kasutajad.
Võistlusdistantsi pikkus on 1000 ja 2000 meetrit.
Palun teatage osalemisest (ees- ja perekonnanimi ning võistlusklass) kuni 25.05.09 telefonil 655 4160 (Tiia Tiik) või e-mailile arkovool@gmail.com Osalustasu 25 krooni tasuda kohapeal.

Peavõitudeks on Tallink välja pannud Soome ja Rootsi kruiisid.

Võistlusele järgneb kontsert kus astuvad üles mitmed tantsugrupid ning Kairit Tuhkanen (Niki)

Võistluste eesmärk on aktiviseeruda ratastooli kasutavad inimesed ning tuua neid lähedamale tervisespordile. Samuti tutvustada Tallinna Invaspordiühingu tegevusi nii erivajadustega inimestele kui ka tavakodanikule.

Lisainfo ürtuse kohta
Egle Eller tel.5512369
Egle.eller@tallinnlv.ee

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...